Bel ons:

+31 (0)111 – 461492

Duurzaam vakantiepark

Beste gast

Welkom op Eureka Park

waar aandacht voor de natuur, rust en ruimte samen met een luxe comfort centraal staan. Wij zijn een gastvrij familiepark met een persoonlijke sfeer, gelegen op Schouwen-Duiveland in Zeeland. Schouwen-Duiveland, het eiland waar je kunt genieten van zonnige zandstranden, unieke natuurgebieden en prachtig duinlandschap. De kernwaarden van Eureka Park zijn kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en zorgeloos genieten.

Of je nu vakantie viert aan de kust, in een bosrijke omgeving, op de hei: de natuur speelt een belangrijke rol bij het vakantiegevoel. Daarom doen wij graag iets terug voor de natuur:

Verlichting

Onze parkverlichting brandt voor een groot gedeelte alleen als er beweging is om lichtvervuiling tegen te gaan. Alle verlichting op het park is voorzien van ledlampen.
De permanente verlichting is, waar mogelijk, diervriendelijk. Diverse nachtdieren zoals, vlinders, vleermuizen, uilen, etc. zijn zeer gevoelig voor lichtvervuiling. Eureka Park heeft het lichtplan daarop aangepast.
Mocht je het als te donker ervaren op het park, dan vragen we je een zaklamp te gebruiken.

Wagenpark/machines

Het Eureka wagenpark/machines rijdt allemaal op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) dieselbrandstof. Deze brandstof wordt, voor het grootste gedeelte, aangemaakt met afgewerkte plantaardige oliën en restafval en is hierdoor een stuk duurzamer dan normale diesel.

Laadstation

Er is een laadpaal met 2 oplaadpunten voor elektrische auto’s op de grote, algemene parkeerplaats van het park.  Deze laadpaal is voorzien van groene stroom, wat het laden van elektrische auto’s nog duurzamer maakt.

Elektrisch maaien/snoeien

Alle groenvoorziening op het park wordt bewerkt met elektrische machines. Met het maaien en snoeien gebruiken we deze elektrische machines voor minder geluidsoverlast en het tegengaan van uitlaatgassen.

Milieustraat

Bij de hoofdingang van het park wordt in de milieustraat het afval gescheiden ingezameld. Op deze wijze is het afval optimaal te recyclen door Renewi, onze afvalverwerker, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Renewi streeft ernaar circulair maximaal afval/grondstoffen her te gebruiken

nl_NLNederlands
Scroll naar boven